Warmerdam Spoelbedrijf

Over Warmerdam spoelbedrijf

De geschiedenis van Warmerdam Spoelbedrijf

1992

C.J. Warmerdam B.V. is zich in dit jaar bezig gaan houden met het spoelen van bollen en planten. Dit werd in eerste instantie gedaan om de rustige periode van zijn bedrijf op te vangen.

1995

Drie jaar na de start van het Spoelbedrijf is het bedrijf verhuist en is spoelen de hoofdtaak van het bedrijf geworden. Er werd al direct rekening gehouden met de wensen van de klant die niet bij het spoelen ophield.
Er werden direct volledig computergestuurde droogunits neergezet om allerlei producten terug te kunnen drogen. Ook zijn er een aantal kookketels neergezet om de producten van de klant op een door hun gewenste temperatuur een warmwaterbehandeling te geven.

1999

In dit jaar is een tweede vestiging van Warmerdam Spoelbedrijf geopend aan de Delfweg. Op deze locatie, nog geen kilometer van de hoofdlocatie, worden het gehele jaar producten kwekerijschoon gespoeld.
Dit houdt in dat kwekers hun producten aanleveren in kuubkisten en deze schoon terug krijgen voor een gemakkelijkere bewerking op hun bedrijf.

2001

C.J. Warmerdam B.V. is C.J. Warmerdam V.O.F. geworden doordat Ruud Warmerdam in het bedrijf is getreden met de bedoeling bedrijfsopvolger te worden. Warmerdam Spoelbedrijf is uitgegroeid tot één van de grootste spoelbedrijven van Nederland.
Het takenpakket is gegroeid van alleen spoelen van bollen/knollen en planten naar een bedrijf die een totaal pakket aanbied voor agrarische producten.

2002

Warmerdam Spoelbedrijf heeft een spoelmachine ontwikkeld welke speciaal is ontworpen om vaste planten op te kunnen spoelen. Deze machine heeft alle eigenschappen om de producten schoon te krijgen met een minimale beschadiging. Door de enorme hoeveelheid water welke deze machine verbruikt onder een bescheiden waterdruk wordt er een perfect resultaat bereikt.

2004

Door een nog steeds groeiende vraag naar de diensten van Warmerdam Spoelbedrijf is er besloten om een nieuwe spoellijn te ontwikkelen voor het spoelen van leliebollen. Deze machine is in dit jaar operationeel gegaan en vergroot de spoelcapaciteit van Warmerdam Spoelbedrijf met zo’n 25%. Door verregaande automatisering kan er met een minimaal aantal medewerkers een enorme hoeveelheid leliebollen gespoeld worden.
Warmerdam Spoelbedrijf doet er al jaren alles aan om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. Door geavanceerde, zelf ontwikkelde, filterinstallaties is het mogelijk dat Warmerdam Spoelbedrijf 8.000.000 liter water kan gebruiken en dit volume volledig kan hergebruiken. Er wordt geen druppel water meer geloosd waardoor er aan alle zeer strenge milieueisen wordt voldaan.

2006

Doordat de piek van de bollenexport steeds heviger wordt heeft Warmerdam Spoelbedrijf besloten hiervoor een uitbreiding te realiseren. In oktober van dit jaar is er een uitbreiding geopend van ruim 1.500m² voor de opslag van zowel gespoelde als nog te spoelen producten.

2007

Om in de rustige periodes van het jaar toch werkzaam te blijven is er een nieuwe fustspoelmachine ontwikkeld welke door middel van een grote hoeveelheid water alle soorten kratten en curvers schoon kan maken.

2008

Het bedrijf NEBUCO heeft het product Liquid Seal in de markt gebracht om leliebollen beter te kunnen verpakken dan dat nu het geval is met turf. Warmerdam Spoelbedrijf is direct aan de slag gegaan om een goede machine te ontwikkelen voor het aanbrengen van de Liquid Seal en terugdrogen van de bollen na deze behandeling. Deze machine is in 2008 in bedrijf gegaan en er blijkt dat het middel perfect wordt aangebracht terwijl er een grote besparing van het verbruik van het middel plaats vindt. Op deze manier kan Warmerdam Spoelbedrijf deze dienst concurrerend op de markt brengen en loopt zij hier mee voorop ten opzichte van de concurrentie.

2009

Warmerdam Spoelbedrijf blijft continu zoeken naar nieuwe markten waar zij haar dienstverlening kan aanbieden. In 2009 is er een speciale machine ontwikkeld voor het reinigen van bloemenemmers en trays. De emmers en trays worden door deze machine ontdaan van alle losse vervuiling maar tevens geheel ontdaan van schimmels en bacteriën.

2011

Het gehele bedrijfspand van Warmerdam Spoelbedrijf is gerenoveerd. Door een nieuw dak van polycarbonaat en nieuwe gevels en deuren heeft Warmerdam de uitstraling die bij haar past. De renovatie zorgt ook voor een aanzienlijke energiebesparing door een betere isolatiewaarde.

2013

Een geheel nieuwe productie lijn voor het reinigen van kratten wordt in gebruik genomen. Hierdoor kan worden voldaan aan de hoogste kwaliteitseisen voor het reinigen van fusten. Er kan nu fust worden gereinigd van bollenbedrijven maar ook de voedingsindustrie kan nu worden bediend. Alle producten worden gereinigd zodat deze bacterie- en schimmel vrij zijn en wanneer nodig worden ze ook terug gedroogd.

2015

Warmerdam Spoelbedrijf wordt genomineerd voor De Sterkste Schakel van de Regio Rijnland. Dit is een mooie beloning voor het gehele team van Warmerdam. Doordat genomineerde bedrijven door klanten moeten worden voorgedragen is dit een groot compliment.